NAMS

  Coaching

 

HOME

Wat doen wij?

Onze werkwijze

Onze klanten

Onze opdrachten

 

Referenties

 

Nieuwsarchief

 

Links

 

 

Coaching

Een van de diensten die NAMS  met veel plezier aanbiedt is de coaching van medewerkers/management uit een organisatie. NAMS  past bij coaching een traject toe dat is afgestemd op de leerdoelen van de medewerker. De een-op-een werkwijze kan voor de medewerker en de organisatie duidelijkheid geven over het functioneren. NAMS evalueert de voortgang van de coaching regelmatig met de opdrachtgever.
Soms kan coaching worden omgezet in supervisie.  Ook intervisie van een groep medewerkers of een managementteam is mogelijk.

Voorbeeld opdrachten

Coaching van een groep managers in een thuiszorgorganisatie

Door veel uitval in het middenkader van een thuiszorgorganisatie is de vraag van de opdrachtgever om nieuwe managers te coachen gedurende het eerste half jaar van hun nieuwe functie. Doel is om hiaten bij de managers snel op te sporen en hen managementvaardigheden aan te leren die mogelijk ontbreken. NAMS - Gezondheidszorg heeft met een aantal nieuwe managers snel vooruitgang geboekt. Hiertoe werden ook enkele gezamelijke coachingssessies ge´nitieerd. Voor enkele andere nieuwe managers werd na een paar maanden duidelijk dat deze functie onvoldoende bij hen paste. Dit werd teruggekoppeld naar de opdrachtgever en voor hen werd een andere passende baan gevonden. Tevens heeft NAMS - Gezondheidszorg een advies gegeven over de werving en selectie van managers.

 


NAMS Finance & Control


NAMS-Gezondheidszorg

Interimmanagement

 

Projectmanagement

 

Training-on-the-job

 

Crisismanagement

 

Veranderingsmanagement

 

Coaching

 

Deskundigheidsbevordering